Med Patti Smith i Parma

söndag, 2 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Städar kamerans bildarkiv och fastnar vid en serie bilder från i våras. Tillsammans med min verkställande producent vid Kulturhuset Stadsteatern, Maria Patomella, besökta jag då Parma. Vi var inbjudna till Patti Smiths doktorspromovering, samt till öppningen av den utställning med Patti Smiths fotografier som vi producerat. Maria och jag fick också en inbjudan av Patti Smith till hennes konsert i Parmas vackra Teatro Regio. I Parma åt vi förstås godare än godast, samt besökte den gamla vackra teatern Farnese med anor från 1600-talet. Allt som allt: en resa och en upplevelse som sent skall glömmas. Bilderna raderas härmed icke.

Vi flög till Milano från varsitt håll. Maria Patomella från Stockholm, jag från Paris. Sedan blev det tåg till Parma, med klädombyte på tågtoaletten. Reskjol byttes ut mot gala dito, och platta skor mot högre.

Efter en tre timmar kort ceremoni, på italienska, förärades så Patti Smith sitt hedersdoktorat i litteratur med medföljande hatt vid Parma Universitet.

De såg ut som tomtar allihopa….

Intressant att för en gångs skull ta en annan sceningång än Stadsteaterns. Hos oss möts man alltid av Ylva, ibland av Kicki. Teatro Regios sceningång var för tillfället helt obemannad.

GRATEFUL – var namnet på Patti Smiths turné som var en familjeresa, På gitarr har Patti Smith sonen, och på klaviatur dottern.

Alla stod upp under Patti Smith konserten.

Maria Patomella och Patti Smith backstage efter konserten.

Maria Patomella på Teatro Farneses scen.

Patti Smith förklarar för den italienska kulturministern vad som är på bilderna.

Jag lever som jag lär: reser lätt. Kjol i siden från Sofie D’Hoore, t-shirt från Petit Bateau och skor från svenska ATP.
 

Kommentera