Leve Paristanten!

lördag, 1 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Apropå de eviga tipsen om att klä sig för sin ålder (jojo, sådant återfinns även i någon av mina böcker – och jag hävdar ändå att är man vuxen så är det bra att inte klä sig som om man vore ett litet barn) så ser man i Paris då och då underbara Paristanter. Tanter som har en egen stil från topp till tå. Hur luggslitet (till en viss gräns förstås) och daterade plaggen än må vara ser tanterna både intressanta och snygga ut för att allting är personligt sammanfogat. De har helt enkelt det där som är så svårt att fånga och så åtråvärt: STIL. Tanten i vitt fångade jag igår när jag var och handlade lite mat i marchén. En tant i övre 70-års åldern. Framifrån var hon rent utseendemässigt en genetisk hybrid av Anita Eklund och Marie-Louise Ekman – inte illa! Nu skall här strykas lite kläder och handtvättas delikata saker, för idag regnar det samt är nästan vilodag. Imorgon gäller lite utställningar igen, som Balenciaga på Musée Bourdelle. Och så börjar haute couture visningarna….idel ädelt jobb.

Kommentera