Tisdagsmarknad

onsdag, 28 juni, 2017 av Camilla Thulin

Här i Yalikavak dukar den ambulerande matmarknaden upp på tisdagar. Förr samsades den alltid med köksutensilier, kläder, skor, hemtextil, pynt, metall, verktyg och alla andra saker man ständigt lider brist på. Nu är de separerade, lite tråkigt för både kunder och handlare, varför, jo för det är ni mindre kommerce, det är ju affärsverksamhet, som pågår. Men nu är det, som det är och det är ju väl att marknaden får vara kvar. Här bunkrar jag grönsaker för veckans gaspachos, gör en redig sats varannan dag, perfekt lunch. Potatis står alltid överst på listan, här är den stor, gul och smörig, rödbetor, mynta, dill, basilika, persilja, citroner, ägg, apelsiner och lök. Det mesta är ekologiskt, handlarna har egna odlingar och här i Turkiet är man mycket för ekologi.


Kommentera