Triss i Kultur

torsdag, 15 juni, 2017 av Camilla Thulin

Kultur har varit dagens tema. Första anhalten var Turteatern i Kärrtorp med kostymrep utan mask på ”Flaggan i Topp”. En dubbelkontroll, så att alla prylar fanns. Gjorde en liten blixtpatinering av en skinande fluga, som fick bada i starkt te en stund. Det känns, som om allt är i sin ordning inför publikrepet med kostym/mask imorgon. Kulturbegivenhet två var boksläpp av fantastiska Ann Heberleins ”Den banala godheten” på flotta Grand Hotel med väninnan fru Popova. En mycket intressant presentation av boken och ett samtal mellan författarinnan och Jenny Sonesson. Kvällens tredje och avslutande evenemang var den stora vernissagen på Marie-Louise Ekmans retrospektiva utställning på Moderna Museet. Köerna ringlade tidigt, så vi fick snällt ställa oss och trampa tillsammans med övriga gäster. En underbart tokig utställning med verk från begynnelsen fram till nu. Här kan man gå och begrunda de mest galna bilder, ljuvliga installationer, filmer, skisser och skulpturer. En rolig utställning med mycket humor och värme. Dagen avslutades i hundgården för småhundar, där mr Musse passade på att hoppa upp på bordet och speja efter andra fyrbenta vänner.

Grand har faktiskt ett av stans flottaste Damrum.

Detta är min absoluta favorit och har alltid varit, helt vansinnig. Den såldes på auktion för några år sedan, undra vem dem lyckliga köparen är?

Kommentera