Nationaldag

tisdag, 6 juni, 2017 av Camilla Thulin

Jag gillar Nationaldagen. Härligt för den nativa svensken och alla sköna nya kamrater, som flyttat in till Sverige och vill dela våra värderingar och demokrati. Själv firar jag med en riktig långpromenad genom Hammarbysjöstad med Musse, har aldrig besökt den – intressant. Resten av dagen fortsätter jag att rensa mina bokhyllor. Först ut blir alla utgåvor av Amerikanska Vogue från -92 till 2010, likaså alla Allure från tidigt -90 till 05. De ska få lämna sitt gamla hem och flytta in till någon annan. Roliga tidningar med ikoniska omslag, många modeminnen och framförallt alla supermodeller, Campbell, Crawford, Turlington, Evangelista, Mulden, Moss, Schiffer och alla de andra. Jag är ledsen, men de måste nu lämna plats åt diverse historisk och klassisk litteratur. Dessvärre finns det 30 år av Brittiska Vogue kvar och mängder med Book Moda och L’Officiel kvar, men de får resa hemifrån en annan gång. Det värsta är att jag har massor av årgångar av nämnda publikationer från 70 och 80-talet på ett lager, vilka borde få nya ägare snarast. Att samla är kul, men när åldern kryper på blir det ofta en belastning……


Kommentera