Turkishtea

söndag, 4 juni, 2017 av Camilla Thulin

Klassiskt turkiskt te är makalöst gott. Jag är en riktig tetant framför kaffetant. I Turkiet får man alltid så gott svart te i ett litet glas. Själv dricker jag oftast te i ett stort glas. Det har varit svårt att återskapa smaken hemma. Det närmsta har varit en simpel tepåse från Lipton, bra, men inte ultimat. Tänkte att folk gör säkert sin egna blandning med inhemska tesorter från Svartahavet. Härförleden frågade jag en servitör i Yalikavak vilken tesort, temärke jag skulle köpa. Han svarade snabbt att tricket var 3/4 vanligt svart baste och 1/4 Earl Grey. Igår tog jag tag i min lilla teproblematik, köpte tepåsar av båda sorterna och gjorde blandningen. Resultatet blev topp, det är den lilla bergamott smaken i bakvattnet, som ska till. Ett litet söndagstips, för den med samma turkteförtjusning.

Kommentera