Keine hundfobi.

lördag, 3 juni, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Lustigt. I Tyskland, precis som i Frankike, är hundfobin mindre utbredd mot vad den är i Sverige. Kim har nu åkt tåg mellan länderna, utan att bli hänvisad till särskild djurkupé. För sådana finns inte. Och på hotellet, visserligen ”hundvänligt” gjorde Kim entré i frukostmatsalen utan att mötas av protester. I Sverige finns det också hundvänliga hotell, men vid yoghurten, äggröran och laxen dyker det oftast upp någon pigg person och skriker stopp. I Frankfurt fick Kim både gå på krogen, besöka en konstskola, handla på apoteket och tillbringa en afton på en museirestaurang, utan problem. Tänk så annorlunda det kan vara. Och så vitt jag vet dog ingen på kuppen. Jag VET att allergier finns. Det bevisar båda mina barn, och jag själv. Men den hundfobi vi finner i Sverige är galet överdriven. Och hundförbudet är ofta inkonsekvent. 

Kommentera