Kokt tunga och Baertling

tisdag, 30 maj, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Mina arbetsdagar spänner verkligen över ett brett fält, idag har de olika polerna bestått av Olle Baertling i ena änden, och hiphop i den andra. Upphör aldrig att tycka att jag har världens roligaste jobb. På morgonkvisten hann maken och jag med en tur till matmarknaden vid Place d’Italie. Och där hade de vad vi ville ha: kalvtunga. Lite hjärna fanns också, men den hoppade vi över. Kalvtungan på ett knappt kilo fick sedan koka en timme ihop med lagerblad, rejält med salt, och en gul lök i vilken det stacks i några hela nejlikor. Till den kokta tungan serveras sedan kokt potatis och en salsa verde gjord på: bladpersilja, några basilikablad, cornichons, inlagd kapris, vinäger, vitlök, olivolja, sardeller, salt och peppar. Mixa, smaka av.

Kommentera