Kattfest

tisdag, 30 maj, 2017 av Camilla Thulin
En eftermiddag för några månader sedan, på ett torg på Södermalm mötte jag en ung kvinna, som sökte med ljus och lykta efter sin Bengaliska katt, som lyckats smita ut på gatan. Paniken var total, även jag smittades av den. En liten ung innekatt ute på torget, under bilar bland en massa aggohundar – Musse även inberäknad – och presumtiva tjuvar – jag själv, är ju alltid sugen en katt även här i stan. Efter den trauman har jag undrat hur det gått för flickan och katten. Tittar ofta på hennes fönster och undrar. Idag fick jag svaret. Ett litet katt huvud tittade upp bakom gardinen, inom loppet av 30 sekunder dök det upp ett till. Med andra ord hade katten återfunnit sitt hem och en sten föll från mitt hjärta, som ständigt bankar för djuren. Har lagt ut en liten gullig film på instagram @mmecamillathulin, som visar dessa underbara varelser.

Kommentera