En kväll om Gösta 

tisdag, 30 maj, 2017 av Camilla Thulin

Har varit på Svenska Filminstitutets minnes kväll om Gösta Ekman. En ovanligt fint sammansatt afton med bilder, filmsnuttar, samtal och berättelser, mingel och den makalösa filmen ”Nu är pappa trött igen” i regi av Marie-Louise Ekman. En helt underbar film där man får njuta av renässans människan Gösta Ekman, kan varmt rekommendera den. Det är sällan man får avnjuta ett skådespeleri på denna nivå, hur den eller köp den. Ett mästerverk helt enkelt på alla plan. Det var verkligen en ovanligt smakfull och fin afton, tack min vän Jan Göransson, detta gjorde ni fenomenalt. Hade dessutom glädjen att träffa favoriterna Owe och Berit och ljuvliga Södeblomman, glöm aldrig Göran Genteles eleganta film ”Fröken April” med Lena Söderblom och Gunnar Björnstrand i huvudrollerna.

Kommentera