Råttbuffét deluxe

lördag, 7 maj, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Om man vill se grymt många råttor, och sjukt stora, så ska man ta en promenad på Södermalm vid 6-snåret på morgonkvisten. Det gjorde jag och Kim. I varenda papperskorg prasslade det av glada mumsande. Och över trottoarer och upp och nedför trappor rasslade stinna proppmätta råttor fram. En del med bukar så trinda att de släpade i asfalten. Att råttorna är många (och framåt förmiddagen mätta och då ligger och sover tills brakfesten börjar om igen) är inte att undra på. Stan är ju en en enda stor serverad lyxbuffét för glada gratisätare som inte har något emot att slafsa i sig direkt från gatan, gräsplättar och rännstenar. På Götgatsbacken med omnejd sicksackar man sig fram mellan halvätna pizzor, feta påsar från den där hamburgerkedjan och annat allmänt ätbart. Ett enkelt sätt att råda bot på detta är förstås att 1. SLUTA KASTA SKRÄP hur som helst. Fast faktum är att många försöker kasta rätt, men i mitt kvarter är papperskorgarna så fulla att det inte ens går att peta ner en hundpajspåse framåt aftonen i korgen, så 2. GE OSS FLER PAPPERSKORGAR. Och 3. FÖRSE DE ALLA MED TUNGA LOCK. Hej då.

Hameln1

Kommentera