Kvarteret Klyvaren

onsdag, 4 maj, 2016 av Camilla Thulin

Det är underbart när byggherrar satsar på konst i sina hyreshus. Igår var vi med om invigningen av vår vän, landets bästa porträttmålare, Johan Falkmans invigning av tre mycket fina verk i kvarteret Klyvaren nere i Västra Hamnen. Relieffer, vägg och en ståtlig port, som alla har personer viktiga för Malmö i kompositionen. Allt skedde under pompa och ståt. En armé av politiker och byggherrar var på plats. Allt under ledning av Falkman själv och det ytterst sympatiska bygggherreparet Feldt, vars flotta restaurang Monster stod för mat och dryck. En alltigenom fin eftermiddag innan flyget till Istanbul från Kastrup.

image

Falkman och Rabaeus framför den fantastiska porten, varav Johan fått gestalta en dansk kung med sitt huvud längst upp till höger.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Johan och Anders Jansson framför ett litet lustspel om en dansk och svensk kung, som man senare kan se på Sweden Rock.

Kommentera