Platta skor engagerar

söndag, 24 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Oj vad det rasslade till i mejlen efter mitt inlägg om platta skor. Onekligen ett ämne som engagerar många, kvinnor. Från läsaren Karin fick jag tips om franska Soloviere som bland annat har de två följande modellerna i sitt sortiment. Tycker båda är snygga, men frågan är (som Karin själv ställer sig) om de kanske är för platta inuti. Men är skon smart konstruerad går ju det att justera med ett inlägg.

belgian-oxford-roccia

venetian-suede-loafer-fango

Karin tipsade också om Newbark och Adieushoes. Det första varumärket har skapat en loafer (den svarta nedan) som jag tycker är ursnygg, den finns också i en vacker röd färg. Tyvärr finns dessa skor inte att prova inom räckhåll, och köpa ett par skor för flera tusenlappar på nätet känns lite vanskligt. Jag är visserligen en flitig nätshoppare, och klickar hem allt från dyrbarheter från Marni till bra behå från Calida och däremellan lite annat. Men oftast handlar min nätshopping om komplettering av plagg jag redan har (som behån) och vet att det kommer att passa, eller så klickar jag hem plagg som i nätbutiken marknadsförs med exakta mått så att jag hemma med hjälp av måttbandet kan kolla om stussen ryms och så vidare. Skor är svårare, för de ska inte bara passa på längd och bredd. Hålfoten måste trivas, och skon måste kännas skön. Det kan räcka att skons häl sitter någon millimeter fel – och skavsåret kommer att vara ett permanent problem.

 

Melanie_Black_2_1024x1024

Från Adieushoes köpte jag faktiskt ett par sandaler, förra året i franska Hyères. De var just (trots att jag provade) lite för trånga över tårna, i övrigt ursköna. På grund av anledning (slapphet och total negligering) blev sandalerna dammsamlare i garderoben. Men igår åkte de faktiskt iväg till skomakaren som nu skall lästa ut dem. Förhoppningsvis har jag därmed ett par favoritsandaler till årets varma dagar. Så här ser de ut. Den tjocka rågummisulan ger bra fäste och skön svikt. Perfekt.

161546M234001_1

 

 

Men jakten på ett par platta stängda skor….den fortsätter. Frövi tipsade min kära mor om. Och de har ju verkligen fotriktiga skor. Bland det lite väl ortopediskt utformade (inget fel med det) utbudet finns absolut enstaka pärlor. Som dessa nedan på bilden (tyvärr tillåter Frövi inte att man norpar större bilder från deras sajt). Den rosa kanske inte är så tokig alls faktiskt…eller varför inte ett par guldloafers att studsa fram i?

23515-53017x-150x97xxxx-60108x-236x141

24-915-65209x-215x141

Kommentera