Klänningsskrädderi

lördag, 16 april, 2016 av Camilla Thulin

Just nu har vi fullt upp i vårt finskrädderi. Frk Karlsson och hr Reza syr några fantastikt vackra klänningar till några av våra flotta kunder. Det är alltid lika roligt att få sådana uppdrag där modell, passform, hantverk och material kommer i första hand och att priset inte är avgörande. Självklart finns det ingen anledning att överfakturera, eller försöka med några fulingar. För vår del är passform och hantverk extremt viktiga, det gäller att ha en förfinad sömnadsteknik, så att avslut och speciella detaljer inte blir klumpiga. Med hjälp av konfektionssömnadens mer smidiga tillvägagångssätt, kan man utveckla finskrädderiet lite här och där. På bilden ser vi en mycket vacker middagsklänning, i en jaquard från italien, som har en spetskaraktär.
image
image
image
image
image
image

Kommentera