Avprovning

onsdag, 16 mars, 2016 av Camilla Thulin

När en kollektion ska stängas inför produktion måste alla nya modeller provas och genomskådas. Då handlar det om storlek och vad vi kvinnor förväntar oss. Själv ställer jag mig helt utanför tantologin, en siffra för mig är ett redskap för att hitta rätt storlek, vilken växlar för olika märken och länder. Många kvinnor berättar att siffran, en så kallad storlek, för att guida till rätt storlek är en sådan pina och förnedring att man knappt orkar. Skit i siffran och prova passformen. Sent i eftermiddags hade vi genomprovning på perfekta Sanna; en vacker jurist, som är 38, fast 40 enligt storlekstabellen. För min del är det så viktigt, eftersom vi inte är ett +sizebrand, mer ett märke med många storlekar. Idag är många stora damkonfektionärers storlekar så reducerade att size 34/36 är onödigt stora, vilket sabbar ett helt system, vilket får många kvinnor att ha en fullständigt galen kroppsuppfattning. Personligen är jag stl 34 eller XS i somliga märken och hos mig själv 38/40, helt beroende på hur jag vill att det ska sitta. Vi får aldrig glömma att storleken är ett sätt att hitta rätt, rätt
image

ast är en siffra och inget annat!

Kommentera