Söndag

söndag, 21 februari, 2016 av Camilla Thulin

Mina söndagar är en mix av jobb och hemmafrueri. Till saken bör nämnas att hemmafrueri är min hobby, så jag lider inte på något sätt. Musse får sig alltid en 2,5h promenad runt Södermalm längs Hammarbykanalen. Sedan blir det matlagning, just nu i den något högre skolan. Lagar provinciella rätter från Frankrike och Italien, idag en kycklinggryta med vinäger och vin och en italiensk glass med likör, ur mina gamla 70-tals kokböcker, där maten ser ut som den gör i verkligheten. Dessa rätter ska inmundigas imorgon. Passade även på att göra vinbladsdolmar på mitt sätt, med en fyllning av köttfärs, grötris, russin, kryddpeppar, kanel, vitlök, pärllök och salt, kokade i 1.5h i kycklingbuljong på svag värme, vatten bör tillsättas. De blev otroligt goda. Hann även med en linssoppa med grönsaksrester och kycklingbuljong från Musses kokta kyckling. Tur att vi har en köksbalkong, som under de kalla årstiderna fungerar som kylskåp med alla långkokskastruller och skafferi – en stor plastlåda med potatis, frukt och allehanda grönsaker. Hann även med att jobba lite med mitt projekt på Stadsteatern, svara på mail och köra ett varv i tvättstugan, läsa tidningarna och se nyheterna. Det gäller att vara multitasked i denna förvirrade värld.
image
image
image
image

Kommentera