Mera tyg!

torsdag, 28 januari, 2016 av Camilla Thulin

Tygsuget stillades inte igår, så kosan styrdes mot Nacka Strand även idag. Vi såg de mest underbara tyger och band och många av dem kommer snart att landa hemma på ateljén på Rue Saint Paul. En härlig förtitt inför Première Vision i Paris om två veckor. Jag har fått en vision av vad vi ska ha för färger, tryck och kvaliteter till nästa sommar. Tror att vi äntligen hittat en något tjockare jersey, som passar till draperade klänningar och tål att tvättas i maskin utan att krympa 10%. Vi svenska kvinnor är inte förtjusta i kemtvätt eller strykjärn. För min del brukar jag både vädring, handtvätt, maskintvätt, kemtvätt, fläckborttagning och strykjärn. Luktar alltid på mina plagg innan de kastas i tvättkorgen, känns doften bra, tar jag bort fläckarna med babyservetter eller tvål och vatten. Vi har ju en tendens här i landet att tvätta sönder våra plagg. Har plagg jag aldrig tvättat, det låter knäppt, men varför tvätta något, som varken stinker, ser sunkigt ut eller har fläckar. Nu gick det inte att ladda ner bilder, kanske om en stund, annars kommer de fina tygerna imorgon.

Kommentera