Fixa ett hemma-spa

söndag, 24 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

ancient-roman-baths-painting-rixeaccmp

I ett äkta spa-besök ingår någon typ av behandling. Massage, inpackning, sprudlande bad, jet-strålar, mineraler, leror, djuprengöring, akupressur – ja, menyerna är omfattande. Ibland har behandlingarna så fantasifulla namn att det kan vara svårt att förstå vad de går ut på. Men i grund och botten handlar det alltid om friskvård. Själva poängen med ett spa-besök är att man efteråt ska må bättre.

Hemma i det egna badrummet kan det förstås vara svårt att ge sig själv en ordentlig ryggmassage. Men fötterna ska man inte vara rädd för att ge sig på. Eller händerna. Ditt eget hemma spa bör förstås innehålla en rad olika produkter för hudvård och välbefinnande. Har du en välfylld plånbok tycker jag du absolut ska satsa på dyra lyxiga produkter i ultrasnygga förpackningar. Själv klarar jag mig inte utan Shiseidos frizzerande badbrustabletter “Advanced Essential Energy” vars väldoft sprider sig i hela lägenheten och utlovar en avslappnande och återhämtande upplevelse liknande den man kan avnjuta i naturliga japanska heta källor. Clarins rosmarindoftande olja som utlovar ett fastare maghull, har jag ocså svårt att klara mig utan.

Räcker inte pengarna till, finns det prisvärda alternativ till exklusiviteterna på varenda varuhus. Kommer produkterna i fula förpackningar, så ska du inte dra dig för att hälla över de på snyggare neutrala refillburkar och flaskor. Men, varför inte en enda gång köpa det där märkesschampot, bara för att flaskan är snygg. När den är tom kan den ju fyllas på med någon billig sort, och få står kvar i badrummet.

Din egen spa-anläggning bör innehålla:

 • shampo, balsam, inpackning
 • rengöringsprodukter för ansiktet
 • ansiktsmasker (rengörande, återfuktande, uppstramande)
 • kroppspeeling
 • badoljor med olika effekter (avkopplande, stimulerande)
 • fotfil och fotkräm
 • medel och redskap för hårborttagning
 • handskar eller loaf till anti-cellulit massage
 • ryggborste
 • tvättlapp till ansiktet
 • hudkräm och oljor eller krämer med särskilda effekter till kroppen
 • produkter för manikyr
 • några aromterapioljor

Kommentera