Bland Guldbaggar

tisdag, 19 januari, 2016 av Camilla Thulin

Gårdagens stora evenemang i stan var gamla Guldbaggegalan ute på Cirkus på Djurgården. Mer eller mindre varenda mänska som håller på med film var där, somliga var bjudna och andra fick betala 1500. En lång gala med många priser och långa tal. Fick inte med mig någon Bagge hem, trots nominering, men det gör verkligen ingenting. Det häftiga är att kostym och mask nu får Guldbaggar varje år, istället för någon gång då och då. Och självklart var Mia Andersson en mycket värdig vinnare! Mest nomineringar och Baggar gick till smala filmer, årets trend var  utanförskap i olika former. Dessvärre är jag en urusel biobesökare, men känner mig nödgad att se Tjuvheder med eminenta Malin Levanon i huvudrollen, som dessutom fick en Bagge för bästa kvinnliga huvudroll. Festen, som var på Cirkus, utvecklades till en rolig firmafest.

image

Piffad till Guldbaggen iförd mitt fina halsband från New Dheli och örhängen från Bodrum.
image
image
image
image
image
Sunil Munchi och Malin Levanon

Kommentera