Klassisk massage

lördag, 9 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Vissa veckor är knöliga än andra. Den nyligen passerade har varit kryddad med extraordinära utmaningar för både kropp och knopp. I bakhuvudet har en önskan dykt upp, om tid för lite massage. Varför inte den klassiska svenska modellen, en världsberömd svensk uppfinning! Metoden lanserades under 1800-talets början av Per-Henrik Ling (1776–1839) som menade att de flesta av kroppens organ kunde behandlas med hjälp av massage. I Sverige går hans metod under benämningen klassisk massage, utomlands heter den just svensk massage. Via tryck, bestämt knådande och gnidande löser massagen upp oönskade spänningar i hela kroppen. Efteråt känner du dig skönt avslappnad, mjukare, rörligare och fylld av en behaglig känsla. Nu återstår bara att försöka peta in en stund för lite knådning. Känner jag mig rätt, kommer det inte hända. För först ska jag bara…och så…och…ja,ja…jag börjar väl med att ringa den andra granntanten. Vi behöver boka in en trepartsmiddag under veckan. Får väl ersätta massagen, lite hjärnskrynkling i form av vettiga samtal.

1902-massage

Kommentera