Guldbagge och Inspiration

onsdag, 6 januari, 2016 av Camilla Thulin

Jag har blivit nominerad för bästa kostym inför Guldbaggegalan om två veckor. Det är kostymeringen till Helena Bergströms ”En underbar jävla jul”, som fallit juryn på läppen. Oavsett om jag får en Bagge eller inte, så är det jätte roligt att bli nominerad och uppmärksammad för ett kostymarbete. Har dessvärre inte sett de två andra filmerna, men är helt övertygad att deras kostym är minst lika bra! När jag ändå är inne i filmens värld har jag passat på att hitta lite inspirationsbilder till en karaktär, som ska vara med i Göta Lejons stora höstmusikal, som vi fått nöjet att göra kostym till. Just nu har jag freakat ut på Jean Harlow, det blonda bombnedslaget, som dog i njurinflammation 1937 endast 26 år. Hennes look är fantastisk, från att fått spela klassisk vamp, utvecklades hon till en suverän komedienne. 

image
image
image
image
image

Kommentera