Från golv till tak

fredag, 25 december, 2015 av Camilla Thulin

Vill alltid ha en gravadlax i kylen. Bästa stället att handla lax är på Metro, en jättelik cash and carry matgrossist, som ligger på vägen mot Bodrum. Här handlar alla krogar i grannskapet. Metro saluför allt från, vitvaror, kläder, trädgård, husgeråd, städartiklar, alkoholhaltiga drycker och givetvis mat i hyllor och diskar från golv till tak. Fiskdisken är magnifik. Här finns sjötungor i tre olika storlekar, en mängd olika sillar, räkor, snäckor, hälleflundror, bläckfisk, calamri, seabass, mer eller mindre allt man kan önska sig. Hade tur denna dag, det fanns en rejäl labbet kvar. Är fascinerad att den färska norska, odlade laxen bara kostar 90 kr kilot, billigare än hemma, trots den långa resvägen. Vid fiskdisken får man alltid sina fiskar, rensade och filéade efter önskemål, så även denna gång. Jag lär mig alltid ett och annat knep av att se hur dessa skickliga yrkesmän och kvinnor hanterar fiskarna på ett snabbt och elegant vis.
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera