Turkiskt Skvaller

tisdag, 22 december, 2015 av Camilla Thulin

Ett av mina trashiga nöjen här är att läsa turkiska skvaller magasin, som Alem, Klass, Samdan och den turkiska varianten av Hello. Läsa är väl synd att säga, mer glo på hur folk ser ut. Dessa tidningar skildrar den turkiska överklassen, blandat med en och annan tjusig sångstjärna, som Nükhet Duru, Sezen Aksu och Tarkan. Här blandas feta bröllop med modevisningar och butiksöppningar. Eftersom jag tittat i dessa magasin under 15 års tid har jag kunnat studera de mest avancerade plastikoperationer. Kvinnor, som sett snygga ut för sin ålder, uppenbarar sig ett halvår senare med en liten stickkontakt till näsa eller stora fläskläppar i ett litet nätt ansikte. Vissa av dem är helt fartblinda och verkar ha de absolut sämsta rådgivarna. Dock är inte alla sådana. Här ser man också tjusiga tjocka, eleganta damer som vågar visa både armen och barmen, en likasinnade syster i Sverige skulle göra allt för att slippa synas. Det räcker dock med en laddning tidningar per gång, eftersom de blir lätt tjatiga i längden.
image
image
image
image
image
image

Kommentera