Helgmys

söndag, 20 december, 2015 av Camilla Thulin

Här i Yali kan vi unna oss lite helgmys, vilket är mer eller mindre omöjligt hemma på Slöddermalm. Här gäller andra mer lössläppta rutiner, som att sova ut, planera om middagen ska avnjutas hemma eller på byn, promenera i solen utmed Yali bukten eller sitta på taket och läsa, kolla att alla katter förutom våra egna har mat och ser hyfsade ut, plocka en och annan ros, som står i skymundan, mata granntiken med ett skrovmål om natten och kamma Ludde. Igår var det festival på byns stora Atatürk torg. Landägarna hade vunnit striden mot elbolaget, enligt domstolen fick det inte byggas vindkraftverk uppe på bergen, som omgärdar Yalikavak. De 5 stora landägarna ordnade folkfest med både traditionella och moderna tongångar, turkisk rock blandat med de mest underbara folkloristiska toner. Det bjöds på mat, sång och dans, allt i andan av Atatürk, vilket känns mycket trevligt.
image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera