En skitig stad i världsklass

onsdag, 16 december, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Utanför vår Stockholmsport har en spontan sopstation uppstått. Påse läggs till påse. Det är hushållssopor blandat med kartonger och enstaka skor. Runt hörnet är papperskorgen nästan helt dold, av ett berg använda hundbajspåsar. På en parallellgata är den enda papperskorgen överfull för jämnan och i cykelstallet på baksidan vilar mycket mer än cyklar, som ett par välfyllda plastpåsar (matrester?) och allsköns ting ingen vill ha. Vad jag saknar Paris effektiva rengöringsarmé! Varje morgon rinner vattnet i rännstenen, det sopas och plockas upp för hand. När allt skräp är väck kommer spolbilen och duschar trottoarerna rena. Dag efter dag. I Stockholm har jag inte sett en städpatrull på så länge att jag inte minns när det var. Naturligtvis har vi ringt Stockholms Stad (som har ett särskilt STÄDnummer) och bett de komma och städa lite i kvarteret. Tyvärr har inget hänt. Kommentera