Godaste Jansson

söndag, 29 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Igår gjorde jag en Janssons Frestelse. För första gången i mitt liv. Och det blev faktiskt den godaste Jansson jag någonsin ätit. Så här gjorde jag:

  • Skivade en lök och smälte den mjuk i smör i teflonpanna
  • Skar tre stora skalade potatisar till fina stickor
  • Öppnade en burk ansjovis på 125 gram. 
  • Blandade 1.5 dl grädde med 0.5 dl grön mjölk + ansjovisspadet
  • Varvade lök, potatis och ansjovis i en smord form. Avslutade med ett potatislager.
  • Hällde över gräddblandningen.
  • Strödde över ett par msk ströbröd.
  • Klickade över lite smör.
  • Skjuts in i ugnen en timme. 220 grader. Hade folie på de sista 12 minuterna.

Tyvärr har jag råkat kasta bilden på min Jansson. Men jag kan garantera att den såg ut precis som en Jansson. Min kvällsvy från matbordet….



Kommentera