Skrota FN, säger PG

lördag, 28 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Läste halva natten i  boken ”Oberoende är stark” av Anders Palmgren och Pehr G Gyllenhammar. I boken berättar Gyllenhammar om företagande, Sverige från 1970-talet fram till idag, om företagsledares farliga flathet, vikten av en stark fackföreningsrörelse och skillnaden på ledare inom kultur- respektive industrivärlden. Och mycket mer. En otroligt intressant bok med skarpa åsikter på varenda sida. Om FN ( kapitlet ”Lägg ned trötta organisationer”) tycker han så här:

”FN exempelvis. Det är en organisation som verkligen borde skrotas. Med den enorma byråkrati och halvkorrupta stil som råder där finns inget annat att göra än att skrota projektet och börja om på nytt. När det återuppstår kan det bli en tiondel så stort. Men mycket effektivare. […] Alla är väl överens om att det är en fantastisk tanke bakom FN. Men tyvärr vittrar den bara bort i byråkrati och elände. […] FN Idag har alla tokiga ålderstecken: för stora fasta kostnader, för mycket infrastruktur, för mycket dödkött, för mycket korruption. Det enda sättet att lösa det är att skrota alltihop. För FN och många andra institutioner har överlevt sig själva.”

Utöver läsning ägnas dagen åt sortering och rensning. samt lite dammsugning, kanske. Och under eftermiddagen skall en älggryta monteras ihop och få koka i timtal. I eftermiddag skall jag rulla ut ritningar på köksbordet, till sommarens festival MODE I SJU AKTER på Kulturhuset Stadsteatern. Den finska deltagardelen kommer på besök på måndag, och till dess måsta jag ha mina planer klara, på var väggar skall byggas och hur jag vill presentera dem.

 

 Kommentera