Snabbshopping i Warsawa

söndag, 22 november, 2015 av Camilla Thulin

I Polen finns det en mängd snygga konfektionsmärken, vilket inte är konstigt, eftersom konfektionsindustrin alltid varit skicklig. Vad som skiljer dem från svenska märken är kvinnlighet, vackra färger och flotta kvaliteter. Vi beslöt oss för att göra en djupdykning i den polska konfektionen. I Warsawa är det gallerior som gäller, precis som i alla andra städer. Vi valde den småskaliga gallerian Klif, för att få en snabb överblick. Där har Max Mara koncernen sina märken samlade allt från Marina Rinalidi, Weekend, Sport till Max Mara och det gamla anrika italienska märket Louisa Spangoli stoltserar med de mest välsydda plagg i ljuvliga kvaliteter i en liten fin butik. Även HM har klämt sig in med HM och COS. Man kan även finna Calvin Klein, Tommy H, Michael Kors, Versace, Pollini skor och Seophora. Vi var dock mer inriktade på den polska avdelningen. I Klif Gallerian finns fina polska märken, som Aryton, Bohoboco, Caterina, Deni Cler, Hera och Hexeline. Dessa märken har sin egen stil. Deni Cler är det mest exklusiva med mycket cashmire, alpacka, doublefase, siden och mink. Hos dessa polska damer kan man hitta riktigt vackra feminina plagg, välsydda och moderna.  Denna galleria är värd ett besök om man vill ha ett koncentrat. Personligen tokshoppade jag som vanligt i den stora drougerian, som säljer allt från vitaminer, piller, krämer, smink och allt annat som hör därtill. Passar på att bunkra förbrukningsvaror. Långt inne i gångarna ligger även en underbar parrfymbutik, Missade Q, perfumeria quality. Här trängs de mest exklusiva parfymhusen, underbara doftar samsas med ljuva flaskor. I Warsawas mer exklusiva bostadskvarter huserar alla superlyxiga ateljéer, med de mest fantastiska aftontoiletter. Det finns också en hel del ung design. Jag är inte så intresserad av den, så jag har ej djuptdykt i det träsket, men för dem som är det tror jag att det finns mycket kul att se och shoppa. Varför inte ta en weekend hit, vi får mycket för den svenska kronan här, finfina hotell,.super mat, billig taxi och trevliga människor. Perfekt för dig som vill shoppa på dig lite snygga kvinnliga kläder, äta och bo gott och flott, uppleva kultur och se fina stadsdelar.

image

image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera