Sara Danius & granntanten

onsdag, 18 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Sicken gårdag. Först en stafett av möten, som vanligt. Framåt kvällen en ekande tom korridor. Fast på scenerna var det fullt ös. Och i Hörsalen satt 450 personer för att lyssna till ett På Djupet samtal mellan Svenska Akademiens ständige sekreterare Sara Danius och granntanten Camilla Thulin. Introducerade gjorde käraste kollegan tillika litteraturchefen Ingemar Fasth. Och vilket samtal det blev! Spritzigheter och sanningar levererades i ett, studsandes på en fond av nedskruvad humor. Kvinnlighet versus mannen som norm gick damerna på djupet med. Efteråt blev det middag på Operabaren. Och en bekännelse: Sara Danius är den snyggaste kvinnan som finns! Herregud vilken skönhet. Det blev förstås prat om litteratur och Nobel, och om vad man har på sig vid olika festligheter, som just en Nobelfest. Den sista bilden är på mina barn, när de 2012 gick på Nobelfestivitas tillsammans.Kommentera