Plockdag

måndag, 2 november, 2015 av Camilla Thulin

Dagens nöt har varit kostymer till affischplåtning imorgon, för Kalmars pärla Krusenstiernskagården. I sommar blir det nutidsfars. Jag är ingen vän av humoristiska kostymer, möjligen i ett Molière verk, men inte i svensk nutid. Därför är uppdraget extremt svårt: sommar, piggt, inte lyxigt och normalt. Just nu är det ännu svårare att hitta somriga plagg med lite färg och schwung. Utbudet i butik är svart, grått, wine och marin. Sparsmakat med mönster, säckiga plagg och max stl. 44. Vem ska köpa alla olika säckar, påsar och för små byxor i dassiga, ledsna färger? Styrde kosan till Stadsteaterns kostymlager, plockade 3 Ikea kassar fulla med vanliga kläder. Rev av lite Lindex, Åhléns och Dressman innan turen gick till lyxsecondhanderna på Östermalm. I dessa ljuva butiker hittar man alltid något. Det gäller att tänka om när man kör fast. Ingen visste hur jag tänkt från början. Jag får vända och vrida på min idé, vilket jag är bra på. För mig är nämligen inget inristat i sten. Man måste kunna riva upp beslut och tänka nytt. Dagen har varit tung, rent kroppsligt. Har släpat på 3 fulla Ikea kassar med en massa kläder. Visst, jag kan ta taxi, men det tar för lång tid och då är det omöjligt att slinka in och ut ur butikerna. Dock fick Stadsteater kassarna åka budbil till ateljén. Dagen slutade med hundmys och Pekinganka på Restaurang China på Ringvägen.
image
image
image
image
image
image
Nu är det jul igen, på Mosebacketorg!

Kommentera