Tillsammans mot cancer

tisdag, 27 oktober, 2015 av Camilla Thulin

Ikväll bjöd Cancerfonden in till stor gala på Cirkus, Tillsammans mot cancer.
Som gammal Rosa Bandet designer fick jag glädjen att delta tillsammans med Stödan, som även gjorde masken till Cancerfondens fina reklamfilm med den vackra skalliga bruden. Jag måste säga att denna afton är helt fantastisk. Vi blir bjudna på en ljuvlig middag komponerad av en av Cancerfondens fina ambassadörer, Paul Svensson. Stämningen i matsalen på Cirkus är varm, hjärtlig och glad. Galan, som direktsänds i 7:an, en liten skräp kanal till 4:an direktsänder ett fantastiskt program med de mest sagolika inslag om unga familjer som drabbats av cancer. Mycket känslosamt och verkligt. Det sköna är att det är rakt och rent och på riktigt.
Budskapet är att alla blir vi drabbade av denna vedervärdiga folksjukdom på ett eller annat sätr. Fina artister, som Lisa Nilsson i lång Madrid sammet sjunger, andra är förfilmade. Jag tycker att alla som har möjlighet ska bli månadsgivare till Cancerfonden, en hundralapp räcker, är vi många, blir det tusentals kronor. Tack för en mycket smakfull och tänkvärd afton! Men innan jag säger godnatt undrar jag varför inte TV4 väljer att sända denna viktiga galan i sin huvudkanal, tjänar man inget på den? Det är väl ändå meningen att ett budskap ska spridas och pengar ska samlas in till ett ändamål som gäller alla, oavsett kön, etnicitet och ålder. Kanske good old 4:an sänder en fotbollsmatch istället, vars eftermäle kostar 50 miljoner i renovering, polis och annat. Vem vet, ibland undrar man ju.
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera