Söndagstips!

söndag, 11 oktober, 2015 av Camilla Thulin

Här kommer två vettiga tips, som känns relevanta. Tips nummer ett är hur man tvättar en svindyr sidenblus på bästa sätt. Jag valde vår egna blus Sheila, 98% siden och 2% lycra, har haft den som reseblus. För engångs skull blev det handtvätt, något jag mer eller mindre slutat med. Tricket är ett neutralt ofärgat schampo och handvarmt vatten. Tvättade två omgångar med en gnutta schampo och sedan sköljde jag blusen i handvarmt vatten, utan sköljmedel. Resultatet blev strålande. Blusen fick torka på galje i torkrummet, den behöver knappt strykas, men jag gillar strukna plagg, så en touch med min ångstation skadar inte. Nästa tips är en billig deodorant från Dove, inköpt på Coop. Nu när hösten kommer använder vi ju extremt mycket svart, isynnerhet toppar. Min egna favorit är vår topp Tassa – en helt vanlig T-shirt med klädsam båtringning. De flesta deodoranter ger vita streck på svarta kläder. Ofta syns det inte, eftersom streckan hamnar på ryggen, ha därför alltid ha en backspegel till hands. Jag har letat runt efter en torr deo, som motverkar de vita fläckar, som hamnar utanpå plagget vid påklädning. Det tog lite tid, tillslut hittade jag Dove deon på Coop. Den fungerar utmärkt. Jag tycker nämligen att flytande deodoranter torkar för långsamt och känns klibbiga. Det var dagens två tips, hoppas de funkar lika bra för dig som för mig.
image
image

Kommentera