Bevakning av omvärlden

lördag, 10 oktober, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Nu ska vi ägna oss åt omvärldsbevakning, brukar den andra granntanten säga när vi rasslar in på varuhuset Le Bon Marché i Paris. Och så är det ju, man måste hela tiden hålla koll på det fält man arbetar inom. Uppdatera sig helt enkelt. Se vad som gäller och hur saker och ting presenteras och hänger ihop. Och den här helgen skall ägnas åt precis det. Ska kika på minst två utställningar, på Liljevalchs och Moderna Museet. Kanske hinner jag med Hallwylska Museet också. Och så ska här städas litegrann i Stockholmsvrårna. Ska också gå på någon lyxig grej idag med kamrat, men har allvarligt glömt VAD. Nåja, det visar sig. Och så ska det letas fram ett par goda bläckfiskrecept då det på tisdag skall kollektivlagas mat här hemma med ett par kollegor. Det visade sig att vi alla gillar bläckfisk väldigt mycket, så varför inte. Kanske går åt fanders och så får det bli hämtpizza istället. Ska också skriva en liten text om dansken Henrik Vibskov som vi kommer presentera i helfigur på Kulturhuset Stadsteatern i vår. Och apropå omvärld, ta en titt HÄR på hur det flotta amerikanska magasinet AD presenterar den andra granntantens utställning…

paris,1950s,binoculars,blackandwhite,dresses,photography-4c1692aeac993618604996f0a2b2c27f_h

 

Kommentera