Protester på franska

tisdag, 6 oktober, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Franska folket kan verkligen konsten att strejka. Det märkliga är dock i hur stor utsträckning strejkerna och protesterna urartar, utan att någon hålls skyldig. Tunnlar och byggnader sätts i brand. Gödsel tippas på trottoarer och gårdar. Vägar blockeras och chefer slås ned. Igår urartade en protest gentemot Air-France ledning, som arbetar med att ta fram ett nödvändigt sparpaket vilket naturligtvis skapar en berättigad oro bland de anställda. Har jag fortfarande ett jobb nästa månad, eller inte? Igår spårade dock demonstrationerna ur, igen. De protesterande slet kläderna av två chefer, varav en flydde över ett högt staket. Att demonstrera är en sak, men att förvandlas till en mobb som går till handgripligheter på det här sättet är ju helt oacceptabelt. Så otäckt vad som händer med starka uppgivna känslor när de möts i grupp. För övrigt står alla soptunnor ute på gatan sedan drygt ett dygn, eftersom det tydligen strejkas lite. Och imorgon flyger jag till Stockholm, förhoppningsvis strejkas det INTE då.  För övrigt är det lite läkarstrejk också.Kommentera