Rosa Bandet 2006 – 2015

onsdag, 30 september, 2015 av Camilla Thulin

I år firar Rosa Bandet 10 år med en jätte fin utställning med de 10 olika banden och nytolkningar av designstudenter från bl.a. Konstfack, Beckmans och Borås Textil högskola. Elevernas uppgift var att tolka bandets design och göra något eget utifrån det. Jag hade äran att designa Rosa Bandet 2014. Det var en oerhört bra och viktig resa, lärde mig vad cancer är och fick nöjet att träffa en rad fantastiska människor. Mitt band har tolkats av Konstfacksstudenten Linnea Persson. Hon hade formgivit och snickrat en fin bänk i ljust trä och virkat en dyna i ett vackert ljusrosa, melerat, tjockt ullgarn, väldigt elegant, allt handmade by Linnea, bra kvinna reder sig själv. Årets Rosa Band har designats av arkitekttrion Claesson, Koivosto & Rune, tre ytterst trevliga och framgångsrika herrar. Bandets mönster är rundlar med en ring i mitten, vilket är en klassisk symbol för kvinnlighet. Bandet har c:a 20 rundlar därför att 20 kvinnor drabbas av bröstcancer varje dag. En fint band med en bra tanke. Dagens vernissage visade fina och roliga tolkningar av banden. Passa på att besök dessa unga konstnärers fina tolkningar på galleri NAU på Hudiksvallsgatan 4B, vid Vanadisplan.
Har du möjlighet, ta dig en tur till Stockholms trendiga galleridistrikt, utställningen pågår i 12 dagar. Samtidigt kan du kolla in vad de övriga galleristerna håller på med. Själv blev jag stående framför galleri Nordenhakes fantastiska utställning med foton av Blåmesen, min absoluta lilla favoritfågel.
image
image
Begåvade Linnea Persson med mig på sin fina bänk, Musse gömmer sig under.
image
image
image
image
image
image

Kommentera