Bästa Matmagasinen

onsdag, 23 september, 2015 av Camilla Thulin

För lite sedan snubblade jag över två intressanta publikationer om mat, Vegourmet och Hunger. Två tidningar av lite annan karaktär än de vanliga sköna matmagasinen. Vegourmet är en vegan tidning med de mest fantastiska recept, som är både välskrivna och vettiga. Den visar verkligen att samvetsgrann matlagning är varken tråkig eller smaklös, mat helt i min smak. Tidningen Hungers chefredaktör Mats-Eric Nilsson, landets mest vassa avslöjande matjournalister med flera super intressanta böcker om mat bakom sig, förhoppningsvis kommer det fler. Därför har detta matmagasin ett något mer analyserande fokus. Tidningen innehåller intressanta artiklar knutna till maten vi äter, vettiga recept och besök hos en gästkock, i nr 4 får vi möta Nadja Hashem, som driver restaurang Fatima i Götlaborg. Hon lagar en riktig Marockansk lammtagine.
Två underbara tidningar, vilka jag varmt kan rekommendera till alla som är sugna på att läsa och se något lite utanför normen. Själv slog jag till på två mycket fördelaktiga prenumerationer.
image

Kommentera