Smink och Perukmakar’n

lördag, 12 september, 2015 av Camilla Thulin

Nästa gång du är på Södermalm ta dig en tur förbi Julia Mengarellis sköna smink och perukshop på Renstiernasgatan. En underbar butik med full aktivitet. Långt inne i butikens budoir avdelning sitter maskör/perukmakaren Leif Qviström och knyter peruker, likaså Madame Julia själv.
Butiken är fylld med proffsartiklar och tingestar, som både du och jag kan använda. Dagens fynd var hårspännen, som är sandpappriga, vilket innebär att de sitter kvar och inte halkar ur håret, proffs redskap helt enkelt. Jag ska även lämna in mina löshår till Julia, för att ändra färgton åt det mer askiga. Måndagar har hon stängt, vardagar öppnar butiken kl 11 och på lördagar kl 12. En topp butik för dig som är intresserad av smink och hår. Här kan du också beställa peruker och löshår. Mitt liv utan löshår vore mycket mindre glamouröst, vilket vore så trist.
image
image
image
image

Kommentera