Politik och Teater

måndag, 31 augusti, 2015 av Camilla Thulin

Precis som den andra Granntanten mycket riktigt poängterar, så pratar vi mycket mer politik än mode och stil. För mig har det t.o.m. gått så långt att jag nästan jobbar med politisk teater. Förresten, så är mer eller mindre all nutida teater politisk. Idag har jag nämligen besökt en av mina favorit ateljéer, ateljén på Uppsala Stadsteater. Så länge tåget rullar på fint och är i tid är arbetet på teatern ljuvligt. Trist när tåget är typ 45 minuter sent och hela dagens schema omkullkastas, vilket gör att man inte hinner sina uppgifter. Och hur det är möjligt att tågtrafiken till den snabbt växande staden Uppsala inte funkar är helt jävla vansinnigt. När tåget väl tuffar på, som idag, tar det endast 38 minuter från Stkhlm Central till Uppsala C. Dessutom håller dessa två städer att växa ihop inom kort. Förstår inte att de som planerar infrastruktur gör det så uselt…..Nåväl, dagens schema var provningar på de tre diktatorsfruarna, Imelda Marcos/Gunilla Röör, Margot Honecker/Chatarina Larsson och Leila Ben Ali/Lollo Elwin,  tre charmanta akrtiser, som kommer att göra verket rättvisa. Bästa tillskäraren Elisabet, hade som vanligt gjort ett kanon jobb till första prov, allt går så lätt och blir så bra. Nästa prov är första kostym om en månad och premiär 2/10. Vi hann dessutom kolla lite på förrådet, söka skor på nätet och en californianroll hann att slinka ner. Dagen fortsatte med en snabbplåtning för Göta Lejons program, av min gamla kamrat fotograf Mattias Edwall, vilket kändes lyxigt. Dagen har avslutats med att gå igenom 20 almanackor, för att se vad jag egentligen pysslat med under 20 års tid. De sista 5 åren har jag hyfsat koll på, men resten……
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Regissör Edward af Sillén poserar fint i Förklädets scenografi.
image

Kommentera