Diktatorsfruar i Uppsala

måndag, 10 augusti, 2015 av Camilla Thulin

Idag gjorde jag en Karina, steg upp med tuppen kl 06.00 (den andra Granntanten är dock tidigare, typ 04.30, men jag är nog där snart också), för att hinna med dagens program, en kollationering på trevliga Uppsala Stadsteater. Innan morgontåget, måste tvätt, papper, mail och hund fixas. På tåget mot Uppsala har jag sällskap med min gode vän regissör Sunil Munchi och hans assistent Maria. Vi går igenom kostym skisserna till ”Diktatorsfruar”. Det är kul att jobba med Sunil, för han vet exakt vad han vill ha. Han är dessutom extremt kunnig och intresserad av mode. Mina skisser är precis, det vi kommit överens om. Väl på teatern är det ett kärt återseende med mina fina kollegor. Ateljén är extremt trivsam och skicklig. Vår pjäs handlar om tre fruar till några kända diktatorer, Imelda Marcos/Gunilla Röör, Margot Honecker/Catharina Larsson och Leila Ben Ali/Lollo Elwin, kvinnor, som var minst lika hemska som sina karlar. På kollationeringen hälsar teaterchefen Linus alla välkomna till en ny säsong, sedan tar regissör Sunil över ordet och berättar om pjäsen, hans intentioner och visar en liten inspirationsfilm. Efter lunch läser skådespelarna pjäsen. När vi är klara med det går jag igenom mina skisser med tillskäraren Elisabet, som jag jobbar så bra med. Tyger har vi redan skickat, likaså alla lyxiga handväskor. Nästa steg i processen är första prov. Både min och ateljéns tid är extermt uppbokade, men allt brukar ordna sig fint i slutändan. Nu sitter jag på tåget mot Stockholm, en fin liten resa genom Uppsala slätten och Stockholms  norra förorter.
image
image
image
image

Kommentera