Orientalisk Hudvård

söndag, 9 augusti, 2015 av Camilla Thulin

Efter olivtvålens intåg i mitt liv har min hud blivit finare, förvisso har den aldrig varit usel på något sätt. Därför  har jag bestämt mig för att närma mig den orientaliska hudvården. Vilket kommer att innebära mindre krämer och mer oljor. Besökte den lilla fina butiken Baron Hammam, på Greta Garbos torg igår, på jakt efter en tunn olivolja för huden. Tyvärr fanns det ingen, men den trivsamma herren i butiken sökte efter en sådan, så förr eller senare dyker den nog upp. Denna lilla pärla till butik är fylld med orientaliska hudvårdsprodukter, många extremt intressanta oljor, tvålar och masker. Där finns även ett fint litet utbud av hammamskålar och handdukar. Själv fastnade jag för två arganolja och en lermask med Dödahavs lera. Arganolja lär vara bra till både hud och hår. Arganträdet växer i Marocko och oljan utvinns av nötterna av kvinnokooperatv. Oljan gör huden mer elastisk, den innehåller E vitamin, som motverkar ärrbildning, påskyndar läkningsprocessen och är dessutom antiinflammatorisk. Det är alltid läskigt att bryta en hudvårdsrutin som funkar, för man vet ju aldrig hur huden kommer att reagera på de nya produkterna. Men jag ska våga.
image
image
image
image
image

Kommentera