Fru Birnbaum och linssallad

lördag, 11 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Igår var det också kvav stilla på jobbet. Så jag passade på att spela Army of Lovers på max. Droppade sedan iväg sen eftermiddag för en dejt med väninnan Charlotte Birnbaum. Vi tog en promenad hem till Sven-Harry. 

Idag står lite tvätt och matlagning på schemat. Sonen med flickvän kommer på middag. De ska få Salsicca, linssallad, hoummos och tomatsallad. Har glömt efterrätt. Kanske inte behövs.

Linssalladen gör jag så här: blötlägger gröna linser i vatten (1 del linser, 3 delar vatten) i 3 timmar. Häller av vattnet. Kokar linserna i dubbel mängd vatten i ca 25 min. Saltar vattnet och slänger i vad jag har av arom, idag blev det 2 vitlöksklyftor, 1/2 bortglömd chili och 2 lagerblad. När linserna är klara får de rinna av i durkslag. Hamnar sedan i en skål. Häller över en vinägrett (olivolja, vit balsamvinäger, salt, peppar, honung, dijonsenap) medan linserna är varma. Precis innan servering tänker jag blanda i färsk spenat.
Kommentera