Olivtvål, bästa hudvården

måndag, 6 juli, 2015 av Camilla Thulin

Nu har jag helt övergått till olivtvål gjord på oliv och lagerblads olja, tvålbas och vatten. Antingen köper jag Mehmet Aydins Defne Sabunu eller den hemgjorda av damerna på torsdagsmarknaden. Inget mer fnas i ansiktet, dessutom ordentligt rengjort. På kroppen med en skrubbvante är den ett underverk. Ska snart våga använda den som schampo, kanske jag blir av med lite hårbotten skröfs. Känns skönt att slippa en massa plastförpackningar med olika rengöring i. Dessutom känns det mer miljö och plånboksvänligt. Vanligtvis kan jag få lite små taskig hy när ansiktet är fullproppat av krämer och solskydd. Normala rengöringsvarianter torkar mer ut än rengör upplever jag nu, efter olivtvålens intåg. Någon gång i veckan lägger jag en rengörande lermask från Kiehl’s och gör en liten lätt peeling från No7. Övrig hudvård förutom ögokräm är från Kiehl’s, varken billigt eller dyrt. Ögonkräm brukar jag köpa när apoteket har olika reor, just nu är det en variant från Akademiklininen.Har även sluppit myggbett i ansiket sedan Johan placerat myggolja via elkontakt precis brevid min huvudkudde. Är nuförtiden ingen jätte fan av att ligga i solen, det är för jobbigt. Brukar sitta på taket och läsa från 15 – 17.30, det räcker fint för mig, annars är det lätt att man brinner upp både inom och utombords. Självklart är solskydd 10 och 20 på.
image

Kommentera