Galet snygga skor

söndag, 5 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

På rue de l’Odéon har det lilla lyxvarumärket Galet öppnat butik. Galet säljer handgjorda herrmockasiner made in France. Storlekarna börjar på 38, vilket ger oss damer möjlighet att få stoppa fötterna i de sköna, snygga och helt handgjorda skorna. Men smakar det så kostar det förstås, från 200 Euro till cirka 300. Vilket jag kan tänka mig att betala. 

Kan dock inte tänka mig köpa skor för någon hundralapp då ett för lågt pris är en garanti för usla produktionsförhållanden. Imorse meddelade nyheterna att en skofabrik i Östra Kina rasat samman, med nio döda och trettio skadade som följd. För att vi vill ha billiga skor. Tyvärr tillverkas även dyra modeprodukter i skitfabriker. Och att ta reda på VAR skorna, kjolen, väskan och allt det andra i garderoben är tillverkat och under vilka omständigheter, är ju hart när omöjligt. Att vara konsument med samvete är inte lätt. Och än svårare om garderobskontot är magert.Kommentera