Ändringsskrädderiet Hanibal

tisdag, 9 juni, 2015 av Camilla Thulin

Ett litet Stockholmstips mitt i natten.
Vår ändringsskräddare och kemtvättare Hanibal på Hornsgatan 79 har installerat en snygg skylt utanför sin inrättning. Vi har nog jobbat med Hanibal i snart 15 år. Han är en underbar person på alla sätt och vis. Han ändringsskräddar kostymer, fixar klänningar och brukar renovera mina gamla lyxklänningar från Leja och andra svenska fina utdöda damskrädderier. Idag kallar man det couture, vilket är urtöntigt, precis, som om ett fint damskrädderi skulle vara sämre. Svensk couture är ett skämt, en slags omskrivning av skrädderi. Behöver du ändra eller laga dina kläder av högre kvaliet, så är det bara att ta tuben till Zinkensdam, gå över Ringvägen och besöka Hanibal, hälsa från mig.

Kommentera