På resande fot

torsdag, 14 maj, 2015 av Camilla Thulin

Dagens resa mot Bodrum har varit kantad av förseningar, både hos Pegasus och Turkish. Om planet är försenat från Svedala blir det problem i passkontrollen. Utlännings kontrollen har sådana långa köer att man missar sitt plan. Turkishcitizen har noll kö. Kontrollanter vägrar släppa igenom oss. Var gör man då, jo man gör en Johan Rabaeus,  letar upp en, i detta fall, Pegasus gubbe, som hänvisar till en tom passkontroll för Turkishcitizen. En procedur, som är helt okänd för kamrater, som ej gått igenom det turkiska systemet, vilket är fishy och krångligt, men har man väl nyckeln, så är det bara att buffla på, då funkar det smidigt och fint. Här fungerar inte vår svenska, vänliga ödmjukhet. När man använder den, kan man räkna med att få vänta ännu längre, eftersom man inte signalerar stress. Väl i Bodrum, hade vi alla granntantsresenärer under kontroll med olika transfers och förseningar. Allt fungerade fint, vårt hotell Kivanç hade fräschat upp sin vackra pool och trädgården, var som vanligt ljuvlig. Alla granntanternas rum är alldeles utmärkta. Kvällen avslutades på Keif med lite mezes. Väl hemma i min stuga är allt som vanligt, Mini och Sten är på plats, tjocka och fina.

image
image

Kommentera