Morgondagens modestjärnor

lördag, 25 april, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Det regnar. Vilket inte hindrar kollegan Tove från att duka upp frukosten ute. Regn och mode är för övrigt ingen bra kombo. Men jag gillar regn! Promenerade upp till festivalen genom lördagsmarknaden som lockade med massor av gott. Synd att det inte finns någon tid över till matlagning.Idag öppnade utställningen med de tio nominerade modeskaparna. Imorgon eftermiddag utses en vinnare. Att vinna här är verkligen STORT. Bland tidigare vinnare finns bland annat Viktor & Rolf, samt Sandra Backlund som är med i utställningen Asylum som jag curerat och som går att se på Kulturhuset Stadsteatern till och med den 24 maj.

Jag har en favorit bland de nominerade, tyskan Annelie Schubert. Blir spännande att se hur det går….i övrigt plockar jag på mig kontakter, byter adresser, noterar och planerar inför den stora modehändelse vi kommer att presentera på Kulturhuset Stadsteatern sommaren 2016. Men innan dess kommer utställningar med Camilla Thulin och Henrik Vibskov samt modevisningar med Beckmans och Swedish Fashion Talents. Och du är förstås välkommen på allt! I samband med Camilla Thulin utställningen kommer det också arrangeras tre höstsamtal med middag. Limiterat antal platser för att hålla det lite intimt. Biljetter kommer säljas via Kulturhuset Stadsteaterns biljettsystem. 

Kommentera