Slutleverans

söndag, 29 mars, 2015 av Camilla Thulin

Idag har vi levererat Helena Bergströms Julfilms kostymer till inspelningsplats. Alla i ateljén kommer att njuta av att få tillbaka den lilla rymden i lokalen. De senaste veckorna har det varit trångt och stökigt. Stöket ska vara helborta på tisdag. Nu har vi bara en provning kvar, Maria Lundqvist, som dyker upp imorgon förmiddag. Herr Reza ska sy om en flott klänning till henne. Vi plastade in alla kostymer och bar ut dem i det vidriga regnet. Det är trist med vattenfläckar på mocka och siden. Väl på plats i vårt hus, har vi ett litet kostymrum högst upp. Vår kära kollega Amanda är ansvarig och chef på plats. Att arbeta med film är inte speciellt glamoröst, super tidiga morgnar och sena kvällar, isynnerhet för kostymavdelningen, först in, sist ut. Den här inspelningsperioden har helt annorlunda tider. Man börjar 17.00 och slutar 02.00, eller 22.00 till 06.00. Imorgon ska vi göra en slutkomplettering, jag ska lämna tillbaka och köpa lite nytt. Det har varit ett roligt arbete och jag känner mig nöjd med slutresultatet. Uppdraget har varit att alla ska vara så snygga som möjligt, utifrån sin karaktär.

image
image

image
Flotta Amanda kontrollerar.
image

image

image
Lite filmjul.

Kommentera