Svennes Favvo Käk

onsdag, 25 februari, 2015 av Camilla Thulin

Dagens middag blev pizza, landets favorit rätt. Jag har aldrig ätit det förrän efter 50, om man inte räknar Lamahun – den turkiska tunna pizzan med lammfärs och chili, vilken serveras med rödlök, persilja, grön sallad och en hackad tomat/gurk blandning. Som ostfobiker är ju inte pizza direkt drömrätten. Favvo krogen Il Tempo serverar numer pizza, till mig utan ost. Inspirerad av den ostlösa pizzan har jag vågat göra pizza själv. Går igenom köpe degarna just nu. Förra gången var det Icas egna deg med tillhörande sås, degen var god, men på tok för tjock, den tillhörande tomatsåsen åkte rakt ner i vasken, uräcklig, gjorde en egen sås på färska tomater. Dagens deg var från en annan leverantör, kommer ej ihåg namnet, dock inköpt på Ica, en grön logga. Denna runda deg var bättre och kom utan äcklig sås. Hade kvar fryst tomatsås sedan sist. Dekorerade våra pizzor med tomatsås, smörstekta champinjoner, bacon (vilket inte känns ok, eftersom jag vanligen inte äter gris), skivad rödlök, lite små tomater och Johan fick dessutom ett täcke riven ost över sin pizza. Resultatet blev ganska bra, ett enkelt sätt att göra halvavancerad vardagsmiddag. Men nästa gång ska jag göra degen själv och hoppas på att pizzorna slipper den hala ytan under, vilket den färdiggjorda degen lider av.

image

image

image

image

Kommentera