Citronkyckling

söndag, 15 februari, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Idag är det jag som tar hand om middagen. Och det blir citronkyckling. Så här gör jag: först skalade jag och skar upp lite morötter, stekte de gyllene i olivolja, ställde åt sidan. Fräste finhackad stjälkselleri och gul lök i grytan. Gav ett gäng kycklinglår lite färg med hjälp av olivolja och gjutjärnspanna. Saltade och pepprade. Föste över kycklingen i grytan med selleri och lök. Hällde på mycket vitt vin och lite kycklingfond. Putter putter. Strax inan det hela skall serveras åker morötterna ner så att de blir varma, och allra sist åker det i rejält med creme fraiche som smaksatts med rivet citronskal och muskotnöt. Citronpresset sparar jag i en liten flaska i kylen. Den får följa med i handväskan till jobbet imorgon. Till kycklingen serveras potatis. och vitt vin i glasen. Till dessert blir det citronsorbet toppad med finhackade katrinplommon, syrligt och sött.

IMG_0914.JPG

Kommentera