Mello Pizza

söndag, 8 februari, 2015 av Camilla Thulin

Av någon outgrundlig anledning jobbar vi nästan alltid med Melodifestivalen i någon form. I år har vi jobbat med Sannas ljuva stylist Dennis och med bästa Molly Pettersson Hammar – hon kommer att gå långt, ingen dagslända på något sätt. Ikväll serverade jag pizza, beställer alltid en halv pizza på Il Tempo, utan ost, eftersom jag har ostfobi, en skada sedan barnsben, ingen annan lider, därför har jag vårdat den ömt. För mig får man äta all ost i hela världen, bara jag slipper. Köpte färdig pizzadeg, ville kolla om det var värt att göra en själv. Degen var från Ica, med tillhörande tomatsås. Kastade genast såsen, för den var uräcklig. Kokte en egen på småtomater, olivolja, lagerblad, rosmarin, vittvin, salt och peppar, som fick koka ihop och sedan behandlas med en mixer. Toppade pizzan med Lidls inlagda kantareller, bacon, rödlök och Johan fick en egen toppad med Lidls rivna Mozzarella. 275 grader i ugnen i c:a 15, 16 minuter. Hade två plåtar, som jag växlade med. Väl färdig med färg och frasighet, dekorerades de med ruccola. Resultatet var helt ok, det enda som var skumt var pizzans undersida, som kändes som plast. Nästa gång ska uag göra degen själv, det blir nog i Yali.

image

image

image

image

image

image

Kommentera